MRT

MRT staat voor ’Motorische Remedial Teaching’. Kinderen die motorisch minder vaardig zijn, kunnen (via de leerkracht/IB-er) voor MRT in aanmerking komen. Dit kan zijn voor de grove/grote motoriek (motorische vaardigheden vanuit het gymmen/sporten, zoals springen, klimmen, evenwicht, etc.) of de fijne/kleine motoriek (motorische vaardigheden vanuit de handen, zoals schrijven, knippen, tekenen, etc.). Na de afname van de Onderwijsgeschikte Motorische Test (=OMT: voor de grote motoriek) en/of de afname van de Onderwijsgeschikte Schrijf Motorische Test (=OSMT: voor de kleine motoriek), kan vastgesteld worden op welk gebied van de motoriek uw kind extra hulp nodig heeft. Vervolgens wordt er een bewegingsplan opgesteld en kan er MRT opgestart worden. Dit kan individuele MRT zijn, maar kan ook groeps-MRT zijn. Naast de begeleiding op school zal de bewegingsontwikkeling van uw kind nóg verder vooruit gaan, als er thuis geoefend wordt met beweegkaartjes.